Mobil otoč na šířku…

Dnešní doba je plná moderních technologií a nejrůznějších aplikací. Také křesťané nechtějí být pozadu, a tak vytvořili nejrůznější aplikace, které nám můžou pomoct v duchovním růstu a nebo je můžeme využívat při mši svaté. O jaké aplikace se jedná a co všechno se v nich skrývá? Na tuto otázku naleznete odpovědi v tomto článku.


Zpěvník pro scholy

Na tuto aplikaci, si myslím, že čekalo mnoho z nás hudebníků. Dala by se přirovnat k již existujícímu kancionálu, avšak tato je plná písní z koinonie a mnoha zpěvníku z mládežnických setkání. Vše je přehledně rozděleno a k písním nechybí akordy. Takže určitě doporučujeme všem milovníkům známých písniček právě z již jmenovaných zpěvníků, ale i vám ostatním, kteří se teprve v této sféře rozkoukáváte.


iZIDOOR

Věděli jste, že internet má svého patrona? Je jím sv. Isidor ze Sevilly podle kterého byla vytvořena aplikace iZIDOOR. Byla vytvořena jako pomůcka pro duchovní růst a modlitbu. Je ideálním průvodcem duchovním životem. Nabízí různé typy pro vaši modlitbu a taky aktuální modlitební úmysly s možností přidání úmyslů vlastních. Mobilní telefon byl vytvořen pro komunikaci, tak proč jej nevyužít ke komunikaci s Bohem?


Breviář

Než se pustíme do toho jaká tato aplikace je v praxi, je určitě dobré zmínit, co to breviář je. Breviář je modlitební kniha pro denní modlitbu církve. Naleznete zde vše, co v klasické knižní podobě od ranních chval až po nešpory aj. Také vám to usnadní se breviář modlit, jelikož nebudete muset listovat a hledat ten správný žalm či modlitbu, ale budete mít vše v jednom.

Odkazy:


Mnozí z nás to znají jako těžkou modrou knihu, která obsahuje souhrn křesťanské nauky a výklad hlavních složek křesťanského učení. To vše teď můžete mít ve svém mobilu.Pokud budete mít nějaké nejasnosti ohledně křesťanské nauky, tak stačí otevřít tuto aplikaci a začít hledat. Aplikace s modrou ikonou má snadné vyhledávání pomocí slov a čísel, možnosti poznámek a založení paragrafů.


Tato aplikace je ideální pro všechny sklerotiky, kteří si klasickou knižní verzi zapomínají, nebo se jim nechce s sebou nosit. Elektronický kancionál je elektronickou kopií knižního vydání Kancionálu –   zpěvníku českých a moravských diecézí včetně obou jeho dodatků – Olomouckého a Královéhradeckého podle jeho nejnovějšího vydání.


Připravujete se na mši svatou? Existuje spousta možností, jak se na ni připravit. Jednou z nich je si přečíst čtení a evangelium, které na ni má zaznít. K tomu vám skvěle poslouží aplikace misál, která může také posloužit pokud půjdete na mši v zahraničí. Naleznete zde totiž odpovědi k liturgii v cizích jazycích. Takže ideální aplikace na cesty.

Kategorie: Inspirace

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *