Chladného sobotního rána 15. ledna 2022 vydalo se 8 statečných …. týmů na proslulý turnaj v Polešovicích známý jako Kalčocup. Po delší či kratší cestě dorazili všichni na neméně proslulou polešovickou faru, jejíž stoly byly jako vždy přeplněny chutnými pokrmy neskutečně štědrých místních farníků. Uvítala nás zde známá parta v červených tričkách, ovšem bylo třeba se nejdříve přesvědčit o tom, že jsme… a teď to nepoplést… covid negativní, ovšem náladou pozitivní. 😊

A pak už vypuklo velké klání! U velkého kalča – stolního fotbálku – čtyři lidé po obou stranách, každý v rukou dvě tyčky – v čele stolu rozhodčí – míček zuřivě létá ze strany na stranu, odráží se od stěn – padá do branek.

Týmy rozděleny do dvou skupin po čtyřech absolvovaly nejprve základní část turnaje, poté následovalo již nelítostné play-off. Z vítezství v turnaji se nakonec po finálovém hradišťském „souboji generací“ radoval tým FOPA.

Největším vítězstvím však pro všechny byla skvělá, pohodová atmosféra zajištěná všemi týmy, skvělými organizátory – animátory, ochotným hostitelem – otcem Jozefem a také štědrými polešovickými farníky, kteří se postarali o zásobování tak mocně, že jsme si domů odváželi i nemalé výslužky.

účastník Petr Hvožďa
Farnost Uherské Hradiště

Kategorie: Z pohledu mladých

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *